glas
Gebr Pompe speciaalreiniging

Gevelbehandeling

Hydrofoberen: vochtproblemen te lijf door uw gevel te impregneren.

Schoon metselwerk, een lust voor het oog. Maar soms wordt een gevel ontsierd door vochtproblemen. Dit kan zich uiten als schimmel, zoutuitslag tot zelfs algen-groei. U kunt uw gevel hiertegen beschermen door deze te impregneren met een hydrofobeermiddel.

Een hydrofobeermiddel is een waterafstotend product in/ aan de buitenzijde van uw muur. De gebruikte middelen zijn ademend, waardoor waterdamptransport van binnen naar buiten kan blijven plaatsvinden. Vloeibaar water van buiten, krijgt echter geen kans meer uw gevel te beschadigen.

Een hydrofobeermiddel zorgt ervoor dat een muur een superieure vochtwerende werking krijgt. Dit is een goede remedie tegen langdurige vochtbelasting van metselwerk en gaat op die manier schimmelvorming, vervuiling en vorstschade tegen.

In alle gevallen is het belangrijk dat een expert zijn oordeel geeft over de oorzaak van de vochtproblemen. Niet in iedere situatie is hydrofoberen een geschikte methode om de problemen mee te lijf te gaan. Er zijn veel mogelijke oorzaken van vochtproblemen in gevels. Ons kundige team stelt de bron van de klachten vast en adviseert u over de juiste behandeling.